Maak kennis met onze boeren

Kwekerij A8

Kwekerij A8 is een biologisch-dynamische tuinderij gevestigd aan de rand van Doorn (gemeente Utrechtse Heuvelrug). De kwekerij is een echt familiebedrijf en wordt gerund door Titia & Willem. Hier worden in (koude) kassen biologische planten gezaaid, opgekweekt om vervolgens buiten op de volle grond tot volledige wasdom te komen. Zij telen voornamelijk groenten, zoals uien, prei, aardappels, pompoen, allerlei soorten sla, bieten, knolvenkel, spruitjes, boerenkool en nog veel meer. Ook telen hebben ze bijzondere gewassen in assortiment, zoals (speciale) tuinbonen, rode spruitjes, en haverwortel.

 

website: www.a8-doorn.nl

Tuinderij Eyckenstein

Op de prachtige oude moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten in 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hectare teelt en verkoopt hij samen met Jasper Rijsdijk een grote diversiteit aan groenten. Raapsteeltjes, wortelen, boontjes, bietjes, rucola, venkel, pompoenen, courgettes, sla, aardappelen en nog veel meer. Allemaal van het seizoen en op gecertificeerd biologische wijze geteeld.

 

website: www.landgoedgroenten.nl

De Lindegaard

Op een prachtige plek in Beusichem ligt sinds 2016 Lindegaard, het biologische fruitteeltbedrijf van Wemke en Jacqueline. Gecertificeerde biologische landbouw is voor hen de enige juiste keuze. De filosofie hierachter is het behoud van milieu, natuur en landschap. Dit houdt in dat zij telen zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Verder staat bij hen de korte (voedsel)keten centraal. De oogsttijd begint in juni en eindigt in oktober.

 

website: www.lindegaard.nl

Fungi Factory

De Fungi Factory kweekt voor ons oesterzwammen op ons eigen koffiedik. Een prachtig circulair initiatief die op deze manier nieuwe producten maakt uit reststromen!

 

website: www.fungifactory.nl

De Hondspol

De Hondspol is een biologisch-dynamische zorgboerderij aan de rand van Driebergen-Rijsenburg. In hun tuin telen zij een grote diversiteit aan groenten en in de kruidenrijke weilanden grazen zestig gehoornde melkkoeien. Zij verwerken zelf de melk tot dagverse zuivel en boerenkaas. Het landschap houden zij levendig met houtwallen, bloemenranden en paddenpoelen. De vitaliteit van deze mooie plek proef je terug in de kwaliteit van de producten.

 

website: www.dehondspol.nl